maanantai 21. kesäkuuta 2010

San Franciscon huikeus - päivä 16

Onneksi onneksi ONNEKSI onnistuttiin kiristämään aikataulua niin että päästiin tänne San Franciscoon. Tänään retkueemme jakautui ensimmäistä kertaa kahteen sakkiin, koska Pirjo ja Pauli halusivat käydä Alcatrazilla, ja minä ja Maija kovina materialisteina halusimme shoppailla. Alcatraziin ei Kouvolan koviskaksikko päässyt, mutta Fisherman's Wharfin satama-alueelle ja Pirjon mielestä "ygöslaatuiseen" Chinatowniin kylläkin. Voittaa kuulemma jopa Kouvolan China Centerin.

Union Squaren ympäristön kaupat tuli tarkistettua, ja sitten puhelin jo piippasikin. Eihän me Piupalista ja Paupalista kauaa onnistuttu erossa pysymään, vaan sovittiin treffit Lower Haightin hippikaupunginosaan. Mahtava valinta, sillä paikka on täynnä pieniä kahviloita, vaatekauppoja, baareja, tatuointiliikkeitä ja kirjakauppoja. Kun kiivettiin ylös Upper Haightiin sama toistui vielä värikkäämpänä. Hippiliikkeen kotikulma Haightin ja Ashburyn risteys oli tosin pyhitetty turistikrääsän ja marihuanatarvikkeiden myyntiin.

Täällä kannabis on muutenkin paljon läsnä. Sitä ei myydä joka paikassa kuten vaikka Amsterdamissa, mutta varsinkin Haightissa on paljon "medical marihuana" -liikkeitä, joista kyseistä huumetta saa lupalappua vastaan. Lupalapun saa joltain poppamieheltä, joka päättää, tarvitseeko kyseinen henkilö marihuanaa lääkkeeksi vai ei. Yllättäen räppäri Snoop Doggilta tällainen lupalappu löytyy, hänellä kun on varmasti erittäin kova stressi koko ajan. Ei todellakaan kiinnosta meitä kyseinen yrtti, tulipa vain täällä kiinnitettyä siihen huomiota.

Kokonaisarvosanana San Francisco saa ylistävät kehut. Tunnelma, maisemat, kaupat, ihmiset ja nähtävyydet tekevät tästä täydellisen kaupunkikohteen. Äsken vielä kierreltiin Golden Gate Parkissa ja aasialaisten kaupunginosissa paikallisoppaamme Tuuman kanssa, ja ennen teiden eroamista syötiin vietnamilaisessa ravintolassa SUPERhyvää ruokaa. Ovelle tultaessa ravintolasta astui mies, joka sanoi "try the chicken noodle soup, it's their speciality". Piti paikkansa. Valtava kupillinen mahtavaa keittoa. Ravintoloita täällä on sadan vuoden tarpeiksi, ja hinnat edullisia. Kaikki maistetut ruuat ovat niinikään olleet erinomaisia. Erityisesti aasialaisia voi suositella.

Nyt väsyttää. Käveltynä on vähintään 7 kilometriä. Huomenaamulla lähdetään kauniiksi kehuttua Pacific Coastal Highwayta pitkin etelään. Ennen Los Angelesia tarkoitus on jäädä johonkin rannikon pikkukaupungeista ja nauttia Tyynestä Valtamerestä ennen LA:n kuhinaa.

Vaikka matkan varrella on nähty huikeita kaupunkeja, tämä menee kyllä kärkeen - toki New Yorkia lukuunottamatta. Kiitos San Francisco, kiitos hipit.

Bonuksena ilmeisen mahtavan korealaisraflan markiisi. Kuka nyt ei haluaisi Hanurissa illastaa.

Lisää luontoa. Golden Gate Parkissa nähtiin sympaattisia oravia ja ihka oikea myyrä. Se oli tehnyt merkittävän määrän multakasoja nurmikkoon, ja tuli tutkailemaan meitä yhden kolonsa suuaukolle ennen kuin katosi tunneleihinsa.

2 kommenttia:

-m- kirjoitti...

Tekis mieli kaikkiin noihin paikkoihin käymään! Niin mahtavalta kuulostaa kaikki teidän tarinoiden perusteella. Ja joka pitäjässä bonding moment paikallisten oravien kanssa.

Kävittekö muuten Hanurissa?

Anonyymi kirjoitti...

Joo lähdetään heti ekana paikallisten oravien luo. Nyt Big Surissa. tämän tien maisemat ovat käsittämättömiä.

-Jussi

Lähetä kommentti