keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Päivä 5 - Phillystä Washingtonin kautta Fairfaxiin

Hello hello.

Tuntuu että tällä lomalla kaikkiin päiviin mahtuu viikon verran kokemuksia.

Tänään aamulla lähdettiin ihanasta Philadelphiasta kohti Washington DC:tä, joka on tämän maan pääkaupunki, eikä sijaitse missään osavaltiossa, vaan District of Columbiassa, mistä tuo lyhennekin tulee.

Tuttu ja turvallinen Lonely Planet kertoi, että pääkaupunki ei ole mikään hip mesta, vaan pikemminkin virastojen ja kurjien ja vaarallisten lähiöiden sekoitus. Highwaylta keskustaa kohti poljettaessa ohitettiin kieltämättä sellaisia seutuja, ettei tehnyt mieli pysähtyä.

Noh, koska kaupungissa sattui olemaan joku helkkarin viranomaiskokous, muutama ensin kokeiltu hotelli oli täynnä. Kun hotellit vielä olivat aika kalliita ja seudut nihkeitä, tehtiin Maijan ideasta viisas päätös, että katsotaan nähtävyydet ja lähdetään eteenpäin.

Kierrettiin siis ne kaikki megatron-monumentit, jotka kieltämättä tekivät vaikutuksen. Etenkin World War II Memorial. Olihan se mahtaileva, mut jotenkin hieno silti.  Ja Capitol-rakennus taustalla kuvattiin tulevaa matkaleffaa varten klassikkopätkät "hei, täällä Jussi M, Washington" -hengessä.

Tai se paikka mistä Martin Luther King ja Forrest Gump pitivät puheen! Tai eihän sitä Forrestin puhetta kukaan kuullut kun se sotilas näpelöi piuhoja. Joka tapauksessa se koko parin kilsan mittainen puistohässäkkä mikä alkoi sieltä Capitolilta ja päättyi siihen temppeliin missä Abraham Lincoln istuu oli mahtava. Kuten kuvista näkyy...
Nähtiinhän me tietty myös Obaman kämppä. Ei ole sinne asiaa huonoissa aikeissa, kuten megaputkella kuvanneen Tui Kingin otos todistaa.
Syötiin Dupont Circlen lähellä kivalla alueella, joka ei tosin ollut lähellekään yhtä kiva kuin Phillyn MITKÄÄN kulmat. Jotenkin se Washington oli vaan yhtä memorial monument world war vietnam presidential -hässäkkää, eikä oikein sielua missään.

Eli eteenpäin siis. Hetken mentiin motaria kohti huomisaamun aloittavaa Shenandoah Valleyta kohti, kunnes jäätiin randomilla pois motarilta ja katsottiin navigaattorista ihan vaan joku paikka missä olis motelli. Ja kuinka ollakaan eksyttiin virginialaiseen Fairfaxin pikkukaupunkiin, ihastuttiin vapaamieliseen ja halpaan alkoholikulttuuriin (ostettiin Philadelphian ja Chicagon matsin katsomista varten bisseä ja punaa) sekä majoituttiin KLASSISTA tienvarsimotellikulttuuria edustavaan Econo Lodgeen. Huone, jonka eteen saa auton. Kaksi tuplasänkyä. Telkkari. Jääpalakone päärakennuksessa. Ei se tämän americanammaksi enää mene.

Nyt on mentävä, sillä muillakin on hätä.
Bonuksena läski orava DC:n megahypersuperpuistomemorial-kompleksista. Sekä hullu silta jota pitkin ylitettiin Chesapake Bay Annapolisiin Marylandiin. Niin, tänäänkin oltiin Pennsylvaniassa, Delawaressa, Marylandissa, District of Columbiassa ja nyt Virginiassa.
PS. Ford Fusion on mahtava auto ja Sirius XM -satelliittiradio on hieno keksintö! Monta rap-kanavaa ja monta altsukanavaa, helppo rakastaa.

Jussi kuittaa.

2 kommenttia:

Sami kirjoitti...

Onko mahdollista saada lisää kuvia oravista? Varsinkin Las Vegasin alueen oravat kiinnostavat. Myös laihat kelpaa, kiitos!
Ps.Mahtava blogi teillä.Ja kiitettävä päivitystahti. Pitäkää hauskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Washington vaikuttaa niin erilaiselta ekaan paikkaan verrattuna. Nauttikaa kovin. hs

Lähetä kommentti