lauantai 12. kesäkuuta 2010

Pyhiinvaellus Nashvillessä

Jatkoa Maijan äskeiseen Nashville-postaukseen.

Kaiken muun hyvän lisäksi Nashvillessä sijaitsee myös muun muassa White Stripesistä, The Raconteursista ja PARHAASTA The Dead Weatherista tutun Jack Whiten levykauppa Third Man Records. Etenkin Bird-Joe on kova White-fani, Tuikkari myös ja itsekin pidän erityisesti Dead Weatherista, joten levykauppa oli ehdoton pyhiinvaelluskohde.

Pyhiinvaellus siitä tosiaan tulikin. Olimme kaupungin keskustan pohjoispuolella puistobileissä kuuntelemassa Jeesus-kantria ja katsomassa USA-Englanti-peliä. Whiten kauppa sijaitsee hiukan keskustan eteläpuolella, ja katsoin kartasta, että sinnehän on ihan kävelymatka.

Tämä pitääkin periaatteessa paikkansa, mutta Nääsvillessä vallitsevan noin 35 asteen helteen johdosta matkasta tuli melkoinen Via Dolorosa. Välietapiksi osui Greyhound-bussiasema, jossa paikalliset vähäosaiset pörräsivät pyytämässä rahaa. Siitä selvittiin ja jatkettiin matkaa. En mainitse nimiä, mutta osalla seurueesta alkoi jo loppua usko allekirjoittaneen kartanlukutaitoihin. Piiskasin joukkoja eteenpäin kuin Aleksanteri Suuri, ja lopulta Third Man Recordsin tyylikkään musta tiilirakennus pilkotti teollisuuslähiön keskeltä.

White julkaisee Third Man Recordsin kautta omia levyjään, viimeisimpänä vaimonsa, brittiläisen friikkimalli Karen Elsonin levyn, jota ei snobipäissään viitsinyt julkaista cd:nä ollenkaan. Jäi siis meikäläiseltä ostamatta. Pitänee kuunnella Spotifystä tai piratisoida. Kauppa muuten oli mahtava. Kaikkea Whiten bändeihin liittyvää ja sopivan eksentrinen myyjä.

Minä ja Lintu-Joe ostimme Dead Weather -paidat, muille ei löytynyt sopivia tavaroita. Oli joka tapauksessa mahtava käydä paikan päällä hepun päämajassa.

Kun kävelimme takaisin keskustaan, "kulman kundeja" istuskeli kadunkulmassa puun varjossa. Yksi heistä huusi "was Jack home?". Ovat siis tottuneet turisteihin niillä nurkilla. Ja taas osoitus Etelän ihmisten ystävällisestä ja avoimesta luonteesta. Äskenkin Taco Bellissä (pakkohan se oli kokeilla...) myyjä uteli että mistä ihmeestä työ oikein ootte kun noin puhutte.

Huomenna Memphisin keskusta! Otetaan sieltä joku kiva hostel ja pörrätään musiikkia kuuntelemassa, kenties piipahdetaan jokiristeilylle Mississippille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulee niin mieleen omat kokemukset, kun kerran Mikan kanssa lähdettiin kävellen etsimään yhtä jääkiekkokauppaa. Matkaa tuntui olevan "miljoona" kilometriä, vaikka piti olla ihan lähellä, joten siellä kait auto on turvallisinta pitää aina mukana, kun välimatkat on niin pitkiä. Siellä ei taideta hehkutella jääkiekkoa enää vai miten on? hs

Anonyymi kirjoitti...

joo ei täällä Etelässä ole puhetta lätkästä, vaik eilen nähtiinkin Nashvillen halli. kaikki puhuu vaan futiksesta!

-Jussi

Anonyymi kirjoitti...

Joo, niin ajattelinkin. Ei ne oo lätkäkansaa mut kanukit on. hs

Lähetä kommentti