tiistai 15. kesäkuuta 2010

11. matkapäivä. Lannan hajua ja reitin rukkausta

Taas on paukuteltu satoja maileja betoniteiden saumoja. Sillä aikaa kun muu RT crew jännittää Celtics - Lakers loppuottelua pieteetillä hankittujen eväiden parissa pääsee Lintu-Joe blogaamaan.



Oklahoma ei saanut jengiltä suurta suosiota, joten palattiin aikaisin radalle. Pitkää suoraa huidottiin O-homasta Teksasiin pikaisella pysähdyksellä Cherokee Intiaanien matkamuisto-turistilandiassa. Lounasaika osutettiin Amarilloon. Ravintoloita yritetään valkata mahdollisimman laajalla skaalalla ja tänään ruletti rempaisi eteen varsin maukasta meksikolaista. Maijan mukaan paras setti tähän asti.



Maisemat muuttuivat Oklahomasta lähdettyämme huomattavasti karummiksi ja kuivemmiksi. Teksasin pitkiltä suorilta teiltä aukesi pelkkää aakeeta laakeeta silmänkantamattomiin. Joku pohjalainen ois ku kotonaan kun ei silimä pökkää.



Kasvillisuus on muuttunut arideille alueille ominaisiin piikkipusikoihin ja tänään ihasteltiin villinä Palo Duro -kanjonilla kukkivia kaktuksia. Harmi että käärmeitä ja skorpioneja ei kuvattaviksi löytynyt. Pieni geomorfologi minussa syttyi heti kaikkialla ympäröivistä mesoista. Mesa (esp. pöytä) on tälle alueelle tyypillinen "lättäkattovuori" lisää tietoa täällä: http://en.wikipedia.org/wiki/Mesa. Pikkukanjoni toimi hyvänä lämmittelynä koko porukan hulluna odottamalle Grand Canyonille. Pari päivää enää. Pohdittiin kallioihin hakattuja amerikan presidenttejä ja todettiin, että sopisi se Tarjakin kovertaa tuohon punertavaan seinämään kanjonin kupeeseen. Tukan värikin jo valmiiksi passeli.









Kanjonin jälkeen loppu Teksas näyttäytyi RT-fordiin tuhatpäisinä karjoina ja suunnattomina peltoina. Puimureiden pöristelyistä päätellen täkäläiset jättifarmarit nykivät vuodessa useamman sadon. Bongailtiin buffalo, alpakka, kotkia ja haukkoja. Turbokahvien lisäksi kaikki virikkeet ovat tarpeen ja tänään autoon ilmestyivät ensimmäiset energiajuomat. Pyydettiin ihan suositukset huoltoaseman kundeilta. Kaikkialla ensimmäinen reaktio on aina "What accent is that!?!?" Koska Amarillokaan ei säväyttänyt päätettiin jatkaa matkaa.



Ennen iltakuutta kaarsimme New Mexicon osavaltiossa sijaitsevan Tucumcarin superkasin pihaan. Aikavyöhyke vaihtui taas ja raahaudumme jo 9h Suomen aikaa jäljessä. Iltapalahakureissulla käytiin ensimmäistä kertaa K Martissa - juhlimisen arvoinen hetki:



Iltapalat löytyivät vasta kolmannella yrityksellä pienestä purilais-dinerista: huippuja alusta loppuun paikanpäällä väsättyjä kustom-sämpylöitä ja -hamppareita. Päähuomion varastivat kuitenkin erään paikallisen herrasmiehen överit kengurujousikengät. Tucumcari on todellinen 60-70 -luvulle pysähtynyt 5900 asukkaan kyläpahanen - sillä selitettäköön nämäkin sivuhuomiot.



En millään malta olla paljastamatta täälläkin pitkien keskusteluiden ja kartanpyörittelyn viimeaikaisia käänteitä. RT2010 Crew aikoo sittenkin valloittaa Castron, Golden Gaten ja koko kukkula-kaupungin.
If you're goiiiiing to San Francisco, be sure to wear flowers in your hair <3!
Oi kyllä. Se on päätetty ja ollaan jo SALAA skippailtu alkuperäisen suunnitelman mukaisia yöpymisiä niin, että Grand Canyonin, Death Valleyn ja Las Vegasin jälkeen suuntaamme Fusionin keulan luoteeseen Friscon kuvat silmissä. Ollaan Maijan kanssa erityisen pähkinöinä. Losiin silti arvioidun lukujärjestyksen mukaan kurissa ja nuhteessa.

4 kommenttia:

-m- kirjoitti...

Frisco on huippu! Hyvä kun päätitte mennä sinne. Mä lasken aamuja JOkkarin juhannukseen...viikko vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Mie kattelin tuossa tuota teidän reittisuunnitelmaa, ja olin ihmeissäni että olettepa jo todella pitkällä. Mut sithän mie tajusin että johan työ ootte olleet kohta puoltoista viikkoa reissun päällä, joten täytyyhän sitä kilometrejä olla alla PALJON!!! Meidän loma on alkanut vesisateiden ja pilvisen sään viitoittamana, mutta ollaan mekin retkeilty. SU oltiin Kotkassa ja tänään aiotaan Helsinkiin ja korkeasaareen. JEEE! T: Kirsi

Mika T. kirjoitti...

Rustatkaa erityisen paljon San Franciscosta kun omakin tie suuntaa sinne heti 28. päivä tätä kuuta. Voi sitten tsekata teidän tiuhaan päivitellystä blogista kuumimmat vierailuvinkit. Tätä blogia on muuten olut hauska lukea, joten keep up the good work y'all! - Mika a.k.a Sippo, the one Jussi knows yousee.

Jussi kirjoitti...

Moi Mika

Eiköhän San Franista aika tanakat päivitykset pamahda. Ollaan kohtuullisen pähkinöinä ko. kaupungista.

Nyt Arizonan Flagstaffissa. KUkaan ei kertonut että täällä on vuoria!

Lähetä kommentti