tiistai 8. kesäkuuta 2010

Päivät 3 ja 4 - Tositoimet alkavat ja rakastuminen Phillyyn

No niin. Nyt on kaara alla. Kaiken kaikkiaan vuokrausprosessi oli äärimmäisen helppo ja kätevä, ja palvelu jenkkityyliin hyvä. Alun perinhän oltiin varattu "Chevy Impala tai vastaava". Chevyhän siellä odottikin ottajaansa, mutta vaihtoehdoksi tarjottiin Ford Fusionia, joka pienen asennetarkastuksen jälkeen rupesikin tuntumaan parhaalta vaihtoehdolta.

Tässä tunnelmia auton valinnasta:



Impala = pappojen auto. Fusion = paras. Ja tätä mieltä on myös kuskimme Prince Paul aka Tui King. Pehmoinen ajaa, kamalasti jalkatilaa ja satelliittiradio! Näin epäolennaisia ominaisuuksia mainitakseni.

Mutta eipä nyt mennä asioiden edelle. Eilen minä ja Pauli nautimme syntymäpäivälahjastani. Tai oikeastaan Pauli oli mukana ihan omakustannehinnalla, mutta minä olin lahjottuna. Eli lensimme helikopterin kyydissä Hudson-jokea ylös Harlemiin ja siitä taas Manhattanin eteläkärkeen New Jerseyn puolelta. Ja tietty Vapaudenpatsaan ympäri. Voitte uskoa että järjetön fiilis oli istua siinä popterissa. Jotakuinkin tältä sieltä käsin näytti.












Tämä aamu oli jännittävä. Road Trip 2010 -matkafanien pitkä odotus palkittiin, ja itse liikkumisosuus alkoi. Oli kyllä mahtava fiilis lähteä motarille JFK:lta ja siitä kohti Philadelphiaa. Navigaattori toimi kuin unelma. Ensimmäinen megawow-kohta oli Staten Islandille johtava silta.


On vaikea selittää miten ihmeellisissä fiiliksissä täällä koko ajan on. Ensinnäkin liikkuminen paikasta toiseen ja uusien paikkojen näkeminen ruokkii aisteja koko ajan niin paljon, että fiilis on lähinnä epätodellinen. Toiseksi nähdyt paikat ovat tietenkin upeita. Philadelphiaan tulo jättimäistä siltaa pitkin, Delaware-joki, lasiseinäiset pilvenpiirtäjät, ja sitten itse kaupunki, joka on kuin Södermalmin, Lontoon Notting Hillin ja New Yorkin Williamsburgin sekoitus. Tai tämä siis vanhan kaupungin ja Society Hillin alueella, minkä toisessa päässä kruunaa Market streetin raflakatu ja toisessa päässä South Streetin rento ja värikäs baari- ja shoppailukatu.


Ollaan vaan huokailtu täällä. Käsittämätön paikka. Ihan kuin elokuvan lavasteissa kävelisi. Ja ihmiset ovat New Yorkiin verrattuna SUPERystävällisiä. Hotellikin löytyi kohtuuhintaisesti ihan kävelymatkan päässä kaikesta.

Philadelphiaa pitää kyllä suositella kaikille. Reissun ensimmäinen suuri yllätys. Miten näin hieno ja mahtava paikka voi olla olemassakaan!  Väsynyt mutta onnellinen partiomme käy nyt nukkumaan. Huomenna aamiaisen jälkeen kohti Washington DC:tä!

2 kommenttia:

-m- kirjoitti...

Hieno toi siltakuva!! Täällä valmistaudutaan työpäivään... Poutaa mutta pilvistä ja lämpömittari heiluu reilun kymmenen tietämillä... Ou jee!

Anonyymi kirjoitti...

Vaude mikä paikka! Pienemmässä kaupungissa on oma fiiliksensä, ja saa heti kokonaiskuvan kaupungista. Ehkä naiset löytää itsensä shopping streetiltä ja miehet raflakadulta:)))??? Nauttikaa, hs

Lähetä kommentti