sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Auringonlasku Golden Gatella - päivä 15

Tänään oli todella tappavan pitkä ajo Las Vegasista San Franciscoon, joka lisättiin reissuaikatauluun piristävästi keskellä Keskilänttä, kun Oklahomaan, Nashvilleen ja Albuquerqueen ei mennytkään niin paljon aikaa.

Ystävämme Anssi oli oikeassa. Ei siellä Vegasissa jaksa olla kuin päivän. Muutenkin matkailijan veri veti jo tien päälle, jota riittikin päivän tarpeiksi. Juteltiinkin tänään autossa, että eihän sitä enää osaisi paikallaan nököttää ollenkaan.

Matka oli noin 550 mailia, ja sen taittamiseen meni pysähdyksineen 10 tuntia. Varsinkin Kalifornian keskellä olevan motarin posottaminen oli todella tylsää. sillä tie on rakennettu laakson läpi, jossa on ainoastaan sitrushedelmäpuita ja viinirypälepensaita silmänkantamattomiin. Muuten maisema on keltaisen ruohon peittämää mäkimaastoa, joka on kaunista ensimmäisen 10 mailin verran.

En siis suosittele tuota kyseistä tietä kenellekään täällä matkaavalle. Tien numero on viisi, ja se on yhtä tylsä kuin Suomen vitostie (vitsi, en ole muistaakseni koskaan matkannut vitostiellä, Liexaan kun mennään joko nelosta tai kutosta). Me otimme kyseisen reitin vain siksi, että ajasta oli pulaa.

Matka oli siis pitkä, mutta kun ennen Market Streetin Travelodgeen majoittumista käytiin Golden Gaten näköalapaikalla ja nähtiin kyseinen silta auringon laskiessa Tyyneen Valtamereen, matkan rasitukset unohtuivat saman tien. Kaupunki välkkyi taustalla, Bayn keskellä nökötti Alcatrazin vankilasaari. Se elokuvien silta on sittenkin olemassa. Ja se on noin lyhyt! Mutta vaikuttava. Tuli jälleen kerran sellainen olo, että kaikkea sitä ihminen elämänsä aikana näkeekin. Otettiin paikan päällä tietenkin turistikuvat.


Tuo vaatetus: San Franissa on kylmä! Lähdettiin aamulla +35 asteen Las Vegasista, ja kun astuttiin autosta ulos, löi tuuli päin naamaa. Sitten piti hakea takakontista vähän lisävarustetta. Tuli kyllä superturisti-olo shortseissa ja likaisessa matkatukassa. Ensimmäinen kerta kun tarvitsin tällä matkalla takkia.


Tällä hetkellä Pirjo nauraa hotellihuoneessa, koska hän ei muista vanhaa sanontaa "leggings are not pants, so cover up your ass". Arvasitte oikein, HAMEVÄKI valmistautuu illan rientoihin. Minä kirjoitan blogia ja Pauli tanssii ja tarjoilee punaa. Lähdetään vielä käymään tuossa lähettyvillä syömässä. Kaupunki kuhisee. Tiedän jo nyt, että tänne todellakin kannatti tulla.

PS. ERITTÄIN suuret onnittelut Suomeen tuoreelle avioparille P & P:lle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MITÄ tuo P&P tarkoittaa? Ovatko P&P käyneet Las Vegasissa?

Also Sprach Jussi kirjoitti...

P & P ei siis viittaa tässä Pauliin ja Pirjoon, vaan Petraan ja Petteriin, jotka menivät eilen Suomessa naimisiin. Pauli ja Pirjo toki kävivät Vegasissa, mutta eivät käyneet Elvis-kappelissa.

Lähetä kommentti