perjantai 11. kesäkuuta 2010

Päivä 7 - "what'll ya'll want"

Nyt ollaan Etelävaltioissa. USA:n sisäisessä aluehierarkiassa sitä pidetään hiukan yksinkertaisten ihmisten paikkana, jossa eletään rentoa elämää. Siellä myös puhutaan leveätä murretta. Eli vähän niinkuin Jenkkilän Kouvola siis? VIIIIIIITSIVITSIVITSI.

Murre täällä Tennesseen Knoxvillessä on todella leviää. Jopa niin, että välillä siitä on vaikea saada selvää. Tuo otsikon lause kuullaan aina rafloissa tai muissa asiakaspalvelutilanteissa, ja se tarkoittaa "mitä saisi olla", tai "mitä haluatte".

Hauskaa on se, että kaikkien mielestä MEIDÄN murre on hassua. Tai onhan se tietysti, ei meistä kukaan äidinkielenään enkkua puhu vaikka hyvin sitä osataankin. Pirjolla on pseudo-britti-klangia, joten ehkä se on paikallisten mielestä hauskaa, tai ehkä allekirjoittaneen Satakunnan murteella puhuttu englanti, tai Maija Myyr-englanti, tai Paulin Kouvoinglanti, mene ja tiedä. Joka tapauksessa Knoxvillen keskustassa mahtavassa sushi-raflassa (Shinoke tais olla nimi) tarjoilijatar kysyi heti, että mistä ollaan.

Finland ei ollut hänelle tuttu käsite, ja selityksistä huolimatta mimmi taisi jäädä siihen käsitykseen, että Suomi on kaupunki, tai jonkinlainen Euroopan maaseutu joka on meren ympäröiömä. No, maaseutu pitää kyllä paikkansa.


Mahtavaa on se, että täälläkin kaikkialla näkyy futiksen mm-kisojen matseja, ollaan Tui Kingin kanssa siitä erittäin mielissään!


Nyt ollaan hiukan Knoxvillen ulkopuolella (pyörittiin keskustassa muutama tunti, mutta ainoa kiva ja järkevänhintainen hotelli oli täynnä) motellissa, jonka nimi on Super 8. Kyseessä on yksi monista ketjumotelleista, joita on 50 kilometrin välein. Tämä kyseinen on ehkä hiukan keskitasoa parempi. Nopea netti, siistit huoneet, hyvä ilmastointi ja vielä uima-allas pihalla. NIin, ja pyykkitupa, jossa pestiin tähän mennessä kertyneet likapyykit.


Tänään ei olla nähty mitään karhu-huikeuksia. Knoxvillen helteisestä kaupungista ja "Superkasin" altaalta tunnelmakuvat. Lämpötila on todella kuuma. Mittari ehkä 30 celsiusasteessa ja ilma todella kosteata. Emme todellakaan valita, Facebookin perusteella Suomessa taitaa vähän sadella?









Etenkin tuo allaskuva edustaa huikeata americanaa. Uima-allas, motelliketjun kyltti ja vieressä motari! Kaunista. Toiseksi alimmainen kuva on eilisen motellin pihalta Roanokesta. Alimmainen pyykkituvasta täältä Superkasista, koska välillä on pakko pestä vaatekerrat! Näytän piestyltä spitaaliselta, mutta ei se mitään. Hameväestä ei saa blogiin laittaa MITÄÄN kuvia ennen huolellista tarkistuskierrosta.

Huomenna luvassa erittäin odotettu NASHVILLE, joka lopettaa tämän pikkukaupunkimenon. Jack Whiten mestoja ja suurkaupunkielämää Etelävaltioiden tyyliin. Ja tietty paljon kaikkea musiikkiin liittyvää turreilua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että KOUVOLA pysyy mielessä noinkin kaukana... Kannattaisi kysyä paikallisilta ensi kerralla tietävätkö missä... Yllättyisitte varmaan vastauksista!!
Kerrassaan mukavaa teillä ja hyvässä hengessä jatkakaa kohti uusia seikkailuja...
Lennu, arvaa mistä?

Jussi kirjoitti...

moi Lennu! tietenkin täällä on Kouvola mielessä, sieltä olisi amerikkalaisillekin paljon opittavaa.

Terveisiä myös Makelle ja kiva että olette löytäneet blogin!

Lähetä kommentti