perjantai 25. kesäkuuta 2010

Mitä on Los Angeles? (Ja hyvää Juhannusta kaikille!)

Hyvä kysymys. Kuten meille etukäteen vinkattiin, Los Angeles ei ole mikään New York tai San Francisco, jonka ytimen tajuaa nopeasti. Tämän ymmärtää jo siitä, että erilliset kaupunginosat kutsuvat itseään city-nimellä. En sitten tiedä onko tämä ihan hallinnollinen seikka (ainakin Beverly Hillsissä ja Santa Monicassa on omat kaupungintalot), vai korostaako tämä vain kaupungin hajanaisuutta.

Itse haluan aina hallita kokonaisuudet päässäni. New Yorkissa siihen pystyn, mutta täällä en. Ehkä siitä syystä en pidä Losista niin paljon kuin vaikka sitten Nykistä tai San Franciscosta. Toki tämä muuten on super, käsittämätön kokemus. En vain ymmärrä sitä! Missä se alkaa ja mihin se loppuu. Täällä ei ole keskustaa. Tai on downtown, mutta siellä ei ole muuta kuin pankkeja.

Tänään palautettiin rakas vuokra-automme, äärimmäisen hyvin palvellut Ford Fusion. Ajoimme sillä yli 6500 kilometriä (miettikää sitä!), eikä vian poikastakaan esiintynyt.


Sen jälkeen häslättiin hetki LAX-lentokentällä, ja taksiautoiltiin sitten Veniceen. Tuo paikka on kyllä häslereiden paratiisi. Se ruokkii länsimaisten nuorten fantasiaa hypätä pois oravanpyörästä ja jäädä "yhteiskunnan ulkopuolelle". Käytännössä se tarkoittaa kadulla asumista, pilven polttamista ja pitkän tukan kasvattamista. En arvosta, mutta kieltämättä sellaisen elämäntyylin keskellä vierailu on viihdyttävää.

Itse ranta on edelleen yhtä vaikuttava kuin eilen ja toissapäivänä. Monta kilometriä/mailia pitkä luonnon hiekkaranta, johon Tyyni Valtameri lyö kookkain aalloin. Täynnä ihmisiä, ja rantakadun jälkeen loputon rivi hienoja asuntoja (tai Venicen kohdalla krääsäkauppoja, kädestäennustajia ja "medical marijuana doctoreita").

Huomenna (meidän aikaa) on juhannusaatto. Aiotaan juhlistaa sitä ystävämme Sakun kanssa, varmaan aika kalifornialaisin menoin. Eli rannalta lähdetään, katsotaan mitä sitten tapahtuu. Mielemme ovat salaperäisessä Jokkarissa, jossa Jussit sujuvat juhlien kuten täällä, mutta ilman palmuja ja kolibreja (jollainen nähtiin tänään lentokentän pusikossa, on muuten uskomattoman pieni lintu... ai niin, se onkin maailman pienin!).

Ennen loppuhuipennusta (video Venicen tanssipojista ja kuvakavalkadi paikan päältä) luettelen joukon irrallisia havaintoja tältä päivältä: Lentokentän pieni koirapuisto, jossa tietenkin myös feikki-paloposti pissaamista varten. Koditon blondi nainen ottamassa aurinkoa ostoskärrynsä vieressä. Rannalle ajautuneet ravun jalka ja meduusa. Baywatch-tyyliset rantavahtikojut ja vahdit. Taksikuskin käsimerkit ja tyytit muulle liikenteelle. Tuikkarin nakuilu rannalla. Venice Freak Show, jonka luvattiin sisältävän muun muassa kaksipäisen käärmeen. Auton hyvästely ja koko prosessin kätevyys (Amerikassa autonvuokras on superkätevää!).

LA kuittaa. Palataan asiaan huomenna, joka on toiseksi viimeinen päivämme Los Angelesissa. Suomessahan olemme tiistaina keskipäivällä. Varmaankin "melko" väsyneinä.




PS. Koska meillä kaikilla on koiria, niitä on tullut jo aikaa sitten kamala ikävä. Tulee tietenkin puhuttua niistä ihan liikaa, tyyliin "voi vitsi jos Ripa olis täällä niin se ottais heti ton kolibrin kiinni". No, ei enää kauaa... sitä paitsi ollaan kuultu niiden kuulumisia Facebookin ja puhelimen välityksellä. Mut silti, ikävä! Rapsutuksia siis Pinu Pielahousulle, Debsulle ja Risto Ruosteelle.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Chinolle menee terkut perille. Ainakin eilen kuulosti voivan hyvin. Ja oli lempipuuhassaan touhuamassa kiven kanssa. Oli saanut tyttöjen vanhan pallon ja se oli alle 5 min kun oli sen saanut tuhottua. :) Mutta pianhan te näätte koiranne. Ja me odotellaan ihan mahtituliaisia... :) No ei vaineskaan :)
T.Kirsi

Lähetä kommentti