torstai 13. toukokuuta 2010

Vähän reilu kolme viikkoa - lentojen peruuntuminen pelottaa

Tuntuu niin järjettömältä, että kolmen viikon ja kahden päivän päästä ollaan jo lentokoneessa. Tietenkin tässä tulee vielä kiire ennen sitä, mut onneksi mitään hirveitä hankintoja ei sitä ennen tarvi tehdä - matkalaukut ja rahnaa, siinäpä ne tärkeimmät. Ja tietty Lonely Planet USA jota ilman reissuun ei lähdetä.

British Airwaysin lentoemot uhkaavat lakolla, jonka yksi osuus sattuisi JUURI meidän matkustuspäivälle. Todella pelottavaa. Onneksi asiassa on kaksi lieventävää haaraa: Ensinnäkin lento HKI-LONTOO on "operated by Finnair", vaikka British Airwaysin nimissä virallisesti mennäänkin. Finskin emot eivät lakkoile, joten lento tullaan todennäköisesti lentämään. Toiseksi LONTOO-NYC on luultavasti niiden lentojen joukossa, jotka BA pyrkii vuokratyövoiman avulla lentämään, lyhyemmät lennot ovat vaarassa.

Sitten on tietenkin sen Efösfhaöskfgahdöglkadhföalkhög-tulivuoren tuhka, joka on kuitenkin sen luokan force majeure -este, ettei sen murehtimiseen kannata käyttää liikaa aikaa.

Jottei mikään olisi liian helppoa, myös euron kurssin on uhattu putoavan Kreikan tukipaketin ansiosta... olisi kai kannattanut vaihtaa dollareita aikaisemmin, mutta kaatuneen maidon perään on turha itkeä.

Matkakuume alkaa pikku hiljaa kohota järjettömiin mittoihin. USA, valmistautukaa roadtrip-possen intoiluun ja raivatkaa maanteille tilaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti